Cum să îţi dai seama dacă eşti lesbiană?

21

Orientarea sexuală nu este ceva predefinit,este ceva fluid. Prin urmare, identificarea preferinţele tale sexuale şi acceptarea orientării sexuale este de obicei un proces emoţional lung şi complex. Traversarea acestui proces de cunoaştere poate fi copleşitor. Încurajează-te să ţi descoperi adevărata identitate! Rămâi sinceră şi deschisă cu tine însăţi,ai încredere în instinctele tale! Ascultă-ţi corpul.Fii conştientă de adevăratele tale înclinaţii. Acceptă ce descoperi despre tine de a lungul acestei cunoaştere.

 

1. Evaluează motivele pentru care îţi pui la îndoială propria orientare sexuală.
Decizia de a iţi explora propria orientare sexuală ar trebui să fie o opţiune personală. Pune-ţi întrebări asupra orientării tale pentru că e ceva ce trebuie să faci pentru tine, nu pentru că cei din jurul tău iţi spun că eşti lesbiană. Dedică-ţi timp pentru a reflecta. Ţine un jurnal, un blog privat sau un vlog care te ar putea ajuta să te descoperi.

 

2. Identifică-ţi preferinţele sexuale.
Faptul că ai experienţe sexuale cu persoane de acelaşi sex este ceva sănătos, normal şi nu înseamnă că eşti lesbiană. În orice caz, faptul că trăieşti o frecventa sau permanentă dorinţă de a fi cu o femeie în locul unui bărbat ar putea indica că eşti lesbiană.

  • Observi des femei? Eşti atentă la zâmbetul, trăsăturile sau felul cum gesticulează?
  •  Simţi cum inima iţi pulsează mai repede şi ai fluturaşi în stomac când vezi o femeie atrăgătoare?
  • Te simţi excitată de femei?
  •  Preferi să te săruţi şi să faci sex cu femei?

3. Fă un test de orientare sexuală.
Dacă iţi este greu să iţi identifici preferinţele sexuale poţi să faci un test de orientare sexuală pentru a te ajuta să descoperi lucruri noi. Dacă eşti deja conştientă de preferinţa ta rezultatul testului nu poate decât să ţi confirme ce crezi deja.

 

4. Conştientizează că ai o preferinţă sexuală!
Este normal să eviţi sau să te simţi speriată şi copleşită! Pentru a reuşi să mergi mai departe trebuie să fi sinceră cu tine însăţi! Odată ce ai încetat să iţi reprimi preferinţa sexuală şi începi să o accepţi poţi să începi să te iubeşti aşa cum eşti!

  •  Preferinţele sexuale sunt ceva fluid, nu predefinit. Poate că preferinţa ta sexuală nu este una general acceptată, dar lucrul ăsta e ceva foarte ok, să fi conştientă că e ceva extrem de comun şi normal.
  •  Bisexualii se poate să nu fie atraşi în mod egal de membrii ai ambelor sexe.Se pot simţi mai atraşi de femei sau de bărbaţi.
  •  Femeile care se identifică ca lesbiene se pot simţi ocazional atrase şi de către bărbaţi.

 

5. Iubeşte-te!
Pe drumul către acceptarea de sine conştientizarea că eşti lesbiană este primul pas din proces. Acceptarea de sine nu se întâmplă de obicei rapid.Pe măsură ce devii mai confortabilă cu propria orientare sexuală vei realiza că acest lucru nu te defineşte ca persoană. Nu te învinovăţi sau simţi ruşinată niciodată!

 

6. Întâlneşte te cu un consilier.
Procesarea şi acceptarea identităţii sexuale este ceva de durată şi complex. Este greu să faci faţă stigmatului social şi te poate epuiza mental şi emoţional. Există consilieri calificaţi pentru problemele LGBT; acest tip de consiliere te poate ajuta să te accepţi mai uşor şi să dezvălui adevărul familiei şi prietenilor.