Măsură demnă de Războiul Rece luată de administrația Donald Trump după ce a fost numit ”HULIGAN” și ”LUNATIC” de oficiali nord coreeni

23

Măsură demnă de Războiul Rece luată de administrația Donald Trump.

Defense One relatează citând surse de la Casa Albă că SUA au dispus plasarea bombardierelor nucleare în alertă permanentă.

Forțele Aeriene Americane vor plasa avioanele militare B-52, care pot lansa bombe nucleare, în alertă permanentă, fiind prima dată după încheierea Războiului Rece când se trece la această măsură, relatează Defense One.

În contextul crizei nord coreene dar și a relațiilor tot mai reci cu Rusia, generalul David Goldfein a relatat că bombardierele nucleare vor fi staționate la baza aeriană Barksdale, în Louisiana, gată să lovească în 24 de ore de la comandă.

Ordinul de plasare a bombardierelor în alertă permanentă nu a fost dat încă, dar au fost făcute pregătirile pentru a se putea aplica urgent.

Coreea de Nord a comentat măsura spunând ca ”Trump are febra războiului”. Liderul de la Casa Albă a fost numit ”huligan” și ”lunatic” de către oficiali nord coreeni, relatează Daily Mail.