Un bebeluș declarat mort de medici s-a trezit înainte de înmormântare. „Medicii le-au dat părinților trupul bebelușului într-un sac de plastic”

94

Un bebeluș declarat mort de medici s-a trezit înainte de înmormântare. „Medicii le-au dat părinților trupul bebelușului într-un sac de plastic”.

Cazul unui nou-născut declarat mort de medicii de la un spital privat din New Delhi a stârnit controverse, în India, după ce familia sa a descoperit că acesta era viu, când se pregăteau să-l înmormânteze.

Nou-născutul a fost declarat decedat de către medicii de la spitalul privat Max, din capitala Indiei, la câteva ore de la naștere. Ei i-au anunțat pe părinți că nici fratele său geamăn nu a supraviețuit, acesta fiind declarat mort la naștere.

Potrivit părinților, medicii le-au dat părinților trupurile bebelușilor într-un sac de plastic, moment la care au observat că unul dntre ei s-ar fi mișcat. Astfel, ei s-au dus la un spital din apropiere, unde au aflat că nou-născutul era viu, a povestit bunicul gemenilor.

Cazul a stârnit controverse, în contextul în care oamenii plătesc sume mari de bani pentru a fi primi îngrijiri medicale la spitale private.

Reprezentații Spitalului Max s-au declarat „mișcați” și „îngrjorați” de incident, adăugând că medicului i s-a cerut să își ia concediu, cât timp se face ancheta.

Este al doilea caz din ultimele luni când un spital privat a fost acuzat de neglijență. Luna trecută, o tânără a murit de febră dengue la un alt spital privat, iar părinții s-au trezit cu o notă de plată foarte costisitoare.